Copyright© Akupunkturklinikken Body Energy 2012-2017 - All rights reserved. Made by JBMG


Akupunkturklinikken Body Energy - Kanalens Kvarter 166, 2620 Albertslund - Tlf. 40 26 18 36 - henrik.bodyenergy@gmail.com - Webmaster  

Posturologi er beskrivelsen og behandlingen af menneskets postur/ positur/ position/ eller et mere almindeligt ord; stilling.

Menneskets stilling er udgjort alene af musklerne, og musklerne har to funktioner.


1. At kunne bevæge sig. Det kaldes en dynamisk evne.

2. At støtte skelettet, så vi kan stå oprejst. Det kaldes muskeltonus.


Vi kan stå op grundet tonus i de inderste muskler. Denne tonus/spændthed kan vi ikke påvirke ved at slappe af eller stå anderledes, den er centralt reguleret (fra hjernen) og udgør kroppens stilling.

Halvdelen af os er skæve, når vi står og slapper helt af. Dvs. at nogle toniske muskler er mere eller mindre spændte, mens vi slapper af. Hvorfor det? Fordi hjernen har fået forkerte eller mangelfulde oplysninger om, hvad der er vandret og lodret, og har derfor regnet en forkert stilling ud.

Disse informationer kommer mange steder fra i kroppen, men tre steder udgøre de altovervejende problemer. Fodstillingen, øjenmusklulaturen, kæbefunktionen.


Fødderne

Huden under fødderne er fyldt med små trykfølere, der fortæller hjernen hvorledes trykket er fordelt på

fødderne, således at hjernen hele tiden er meget grundig informeret om, om vi læner os forover,

bagover eller hvad vi nu gør. Formålet, med at give hjernen disse oplysninger, er, at kompensere med

vægtfordelingen i resten af kroppen så vi kan holde balancen.


Øjnene

Hjernen får også oplysninger fra øjnene om, hvordan vi står. Oplysningerne kommer fra nethinden, der

informerer om rumlighed, altså lodrette og vandrette linier, når vi er stående, samt om hvad der foregår

yderst i synsfeltet, det felt man ikke ser, men fornemmer.

Ydermere kommer informationer fra øjets muskler om øjets stilling i øjenhulen. Disse informationer

retter hjernen kroppens stilling til efter, således at vi ikke skal tænke på, hvordan vi kommer fra det ene

sted til det andet, blot kaste blikket og derefter gå hvor vi ser, altså ikke se hvor vi går!


Kæbeled og bidfunktion

Disse kan forstyrre stillingen, fordi en kæbenerve forbinder sig til de yderste øjenmuskler. Hver gang, der forekommer en forstyrrelse i kæbeled eller bidfunktion, forstyrres kæbennerven og grundet den uheldige forbindelse med dele af øjenmuskulaturen, vil den eller de yderste øjenmuskler blive for stramme reslulterende i et belastet samsyn.

Symptomer fra Kæbeled og bidfunktion

Alle de smerter, man vågner med om natten eller morgenen, som ikke var der, da man gik i seng, stammer fra problemer i kæbeled og bid. Det er helt enkelt og slår ikke fejl. Kæbeforstyrrelserforværrer whiplash-syndrom (piskesmæld) og er årsag til de fleste skuldersmerter.


Posturologen kan udrede om der er mekaniske forstyrrelser, som skal justeres med en lettere tilpudsning hos tandlægen, eller, om det er et muskulært problem, som kan rettes med akupunktur.

Årsagerne til forstyrrelserne er at man bider hårdt sammen om natten (ikke tænderskæren), ikke finjusteret tandregulering og ikke minutiøst tilpassede fyldninger


Symptomer fra øjnene

Alle smerter, der kommer eftermiddag eller aften stammer højst sandsynligt fra øjnene.

Koncentration og korttidshukommelse forstyrres af øjnene.

Problemet med øjnene er, at det ene øje drejer lidt i forhold til det andet, derfor er billedet fra det ene øje ikke helt identisk med det andet øje, men det udreder hjernen, så man ikke ser dobbelt. Vi ser syv billeder i sekundet og når hjernen skal udrede alle billeder, er der nok ikke noget overhovedet, der kan trætte hjernen så meget som det. Derfor er alle øjenpatienter trætte om aftenen og falder i søvn foran fjernsyn, eller når de begynder at læse. Jo mere man har brugt øjnene denne dag, jo mere træt er man om aftenen.

Jo hurtigere billederne flytter sig, jo mere travlt får hjernen med at udrede billederne, derfor bliver man ør i hovedet af at køre bil eller læse og se TV.

Hjernen benytter hele det mentale kapitel til at opfatte billedet med (det øjnene ser). Hele det apparat kaldes den kognitive forbindelse (alt hvad man bruger til at opfatte med). Det er forstyrret, fordi billedet på nethinden er forstyrret. Det fører til forstyrrelser i opfattelse af selvværd, hvilket meget ofte over lang tid fører til depression. Hjernen har simpelthen så megen overarbejde med at fusionere billedet fra højre og venstre øje, at enhver form for psykisk belastning eller stress, kan føre til kollaps, black out, nervesammenbrud eller depression. Denne form for sammenbrud er meget hyppigere end de psykogene (med psykologisk årsag).

Årsagerne til øjenforstyrrelser kan komme fra kæbeproblemer, slag i hovedet, hjernerystelse, forgiftninger, kighoste, kronisk allergi eller lykkepiller.


Symptomer fra fødderne

Smerter, der kommer i løbet af formiddagen, eller når man kommer i gang, er ofte fra fodstilling eller fodafvikling. Jo mere man går, jo mere tiltager smerterne. Oftest er smerterne fra lænden og nedefter.

Årsagen er at fodstillingen forstyrres af svangindlæg (fodformede sko). Svangen skal ikke støttes, så slapper musklerne af, på samme måde som når man sætter et korset på. Jo mere man støtter svangen, jo mere plat bliver fødderne ad åre og jo mere drejer hælbenet ind og går i valgusstilling.


Posturologi